Blokfluitgroep


Doel:
Op een laagdrempelige manier wordt er kennis gemaakt met het bespelen van een instrument. De grepen worden je geleerd, maar nog belangrijker, je leert ook noten lezen. Het goed noten kunnen lezen is van essentieel belang om verder te kunnen komen in de muziek. Ook, doordat je samen speelt met een aantal andere blokfluitleerlingen, leer je al in een vroeg stadium om ‘samen muziek te maken’. Dit is iets wat zeker voor een harmonie natuurlijk erg essentieel is.

Repertoire:
De blokfluitgroep speelt verschillende soorten liedjes.  Denk bijvoorbeeld aan bekende nederlandstalige liedjes. Verder is het mee spelen met een cd ook onderdeel van het repertoire.

Blokfluitgroep:
Sinds 2006 is de harmonie gestart met een blokfluitgroep. De reden hiervoor is dat het voor veel muzikanten begint met het ‘leren blokfluit spelen’. Jaarlijks starten er een of meerdere nieuwe blokfluitgroepen, allemaal met enthousiaste en vaak nog erg jonge muzikanten.  
 

 
En, omdat het natuurlijk erg leuk is om je vorderingen ook af en toe aan de buitenwereld te laten horen, neemt de blokfluitgroep jaarlijks altijd deel aan een aantal van de harmonie-evenementen.
Dat is altijd een heus feestje om naar te kijken en te luisteren. Soms zenuwachtig, soms druk, soms wat chaotisch in de opkomst, maar als ze beginnen te spelen is het altijd een lust voor het oog en oor. Dat komt ook doordat Marie-Julie er altijd een heel spektakel van weet te maken. Niet zomaar alleen een paar (bekende) liedjes spelen, maar ook oog voor het optreden en de presentatie. En dat kan op verschillende manieren; met verkleedkleren, een ‘dansje’ en soms ook al met een klein solo-optreden van een van de blokfluitleerlingen.
De groepsgrootte is altijd een beetje afhankelijk van het aantal aanmeldingen.  
 
 

Repetitietijden:
De lesdag en lestijd zijn ook afhankelijk van het aantal groepen dat start. Er wordt uiteraard wel altijd rekening gehouden met de leeftijd van de leerlingen.

Dirigent:
Vanaf de start in 2006 is Marie-Julie van Gageldonk aangesteld als blokfluitdocente. Marie-Julie heeft aan het conservatorium gestudeerd en daar twee opleidingen gedaan. Ze heeft zich gericht op schoolmuziek met specialisatie zang en ensembleleiding. Daarnaast heeft ze de opleiding blokfluit gevolgd. Ze heeft zich dus ook nog gespecialiseerd in de blokfluit.