Percussiegroep

Doel:
Het doel van de percussiegroepen is, om iedereen persoonlijk naar een beter niveau te brengen, en zo ook de groepen naar een hoger niveau te brengen. Het meest belangrijke is echter toch wel ieders speelplezier!

Repertoire:
De percussiegroep probeert een zo gevarieerd mogelijk repertoire te kiezen. Van traditionele werken, als marsen en concertwerken, tot modern slagwerk, als popmuziek, en industriële klanken.

Percussie groep:
De Percussiegroep Nijnsel bestaat in totaal uit 13 leden. Het ledenaantal is niet zo groot, maar toch is de percussiegroep onderverdeeld in 2 groepen. De jeugdpercussiegroep en de percussiegroep.

De jeugdpercussiegroep zijn de beginnende slagwerkers, die al wel les hebben gehad op de muziekschool.
De percussiegroep zijn de gevorderde slagwerkers.

Repetitietijden:
Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond in de Beckart in Nijnsel:
Jeugdgroep: 17:15 uur -18:00 uur
Percussiegroep: 19:30 uur -21:00 uur

Dirigent:
De percussiegroep staat sinds 2009 onder leiding van Heino Ploegmakers.

Heino Ploegmakers is begonnen als tamboer bij muziek vereniging Hartog, waar hij tot zijn 18e bij heeft gespeeld. Met vereniging Hartog heeft Heino diverse concoursen gewonnen in de 1ste divisie. Daarna heeft hij gestudeerd aan het brabants conservatorium te Tilburg. In het verleden is Heino instructeur in Geffen geweest. Momenteel is Heino naast Nijnsel ook instructeur in Herpen. Heino werkt bij MIK en de lessen lopen ook via het MIK. Naast instructeur en docent is Heino drummer, en treedt nagenoeg elk weekend op.