Samenspelgroep


 
Doel:
Sinds jaar en dag kent de harmonie de samenspelgroep. Na de keuze voor een (harmonie)instrument is dit de eerste vorm van samen spelen waarmee leerlingen te maken krijgen. Veelal na ongeveer een half jaar les te hebben gehad op het gekozen instrument, stromen leerlingen in, in de samenspelgroep; het eerste heuse orkest met verschillende instrumenten.
De samenspelgroep loopt dus samen met muziekles op de muziekschool. Tijdens de muziekles leer je met name hoe je je instrument moet bespelen (hoe zijn de grepen, hoe moet je blazen, hoe krijg je een mooie toon uit je instrument en wat voor verschillende noten en ritmes zijn er allemaal), de doelstelling van de samenspelgroep is met name om te leren en ontdekken welke andere instrumenten er allemaal zijn en hoe ze allemaal samen erg mooi kunnen klinken.
Luisteren naar elkaar is daarbij erg belangrijk om tot een goed resultaat te komen.
 
Repertoire:
Veelal zijn het bekende liedjes, maar soms ligt de nadruk ook juist op een bepaald muziekinstrument.

Samenspelgroep:
De samenstelling van de samenspelgroep varieert eigenlijk ieder jaar. Deze is afhankelijk van het aantal leerlingen dat instroomt, maar ook wie er doorstromen naar het opleidingsorkest. Daarnaast kunnen er natuurlijk ieder jaar weer andere instrumenten vertegenwoordigd zijn. Maar dat maakt het juist ook zo leuk!
Een aantal keren per jaar komt de samenspelgroep in actie en laten zij horen wat zij ondertussen allemaal geleerd hebben. Een van de evenementen waaraan zij altijd deelnemen is bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. Maar ook zijn er altijd een aantal momenten in een jaar dat ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes kunnen komen luisteren naar een heus optreden.
 
Repetitietijden:
De samenspelgroep repeteert op de dinsdagavond in de Beckart. De repetitietijd is van 18.45 tot 19.45 uur. Geïnteresseerden zijn altijd welkom om te komen kijken en luisteren. Als je vooraf even contact met ons opneemt, zorgen we er voor dat er ook iemand aanwezig is die je van verdere informatie kan voorzien.
 
Dirigent:
De samenspelgroep staat sinds oktober 2012 onder leiding van Nicoline van Esch. Naast muzikaal leider van de samenspelgroep is Nicoline ook de contrabassist van het harmonieorkest. Op een enthousiaste manier studeert Nicoline, samen met de leerlingen van de samenspelgroep muziekstukken in. 
 
 
Foto volgt.